Pappersblommor och tårta

  Gårdagens inlägg gavs beskrivningar på silkespappers blommor, nu kommer uppföljning.
 
Tårtan!
 
 
 
 
Va!?  Ja du läste rätt, många använder sig utav lådor på bröllop och fester till olika syften. Det kan vara en insamling till ex. välgörenhet (som var i detta fall). Då lägger man en kuvert med ett valfritt bidrag i lådan. På bröllop kan det t.ex vara en hälsning till brudparet. Har varit på bröllop där man får ett uppgiftkort som man skriva ex. Lovar att bjuda er på en månad när smekmånaden är över osv. 
Men en låda! Nää, här ville jag ha en dekoration samtidigt som den har ett syfte. Så det blev en tårta i festens anda.
 
 
 
 
Hur gör man dessa?!
 
Tårtan veks utav kartonger till lådor.
Ställdes ovanpå varandra och limmades. I bottenplattan gör man en öppning, tejpar igen tills vidare. Någonstans uppe skärs en öppning för att kunna sätta ner sitt kuvert
Sedan är det dags med det bästa, dekorationen ♡
 
Den röda tråden i festen var den "naturfärgade" silkespappret, ljusblått, rosa och vitt. Så var bara köra på. Blommorna limmades på en och en. Alla olika stora och tjocka. När man fått önskat utseende avslutades det hela med gröna blad, från konstgjorda blommor. Lovar att det tar lite tid, så be över en vännina till hjälp eller sätt dig ner när du behöver avkoppling.
Ja, jag vet... jag ser pyssel som avkopplande och helt stressbefriande. Inte riktigt alla som känner likadant.
 
 
 
 När du väl fått klart tårtan så säger jag, Bra gjort! Nu är det dags att vika kartonger och göra blomsterarragemang till varje bord dessutom ;)
Har tyvärr ingen bild på det. Men förenklad förklaring översta tårtvåningen, utan fallet. Istället för många små, fäst en jätte stor blomma/pompom i den vikta lådan, se till att den sitter fast. Mitt val var ståltråd, i genom toppen och en plastbricka. Stäng igen locket, limma blombladen fast i lådan så den inte falskar någonstans. 
 
Den röda tråden fortsätter lugnt och harmoniskt, på så vis.
 
Här är ett exempel hur man kan göra, för mer känsla. 
 
 
 Gör en bukett med kvistar utifrån. Har de blad eller knopp, ta in de i värmen så öppnar de sig lagom till festen. Annars går det ju utmärkt att köpa några enstaka grenar i blomsterhandeln.
 
Hoppas du får glädje utav inlägget.
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Pappers pyssel;
Taggar: Bröllop #fest, Paperflowers, pappersblommor, fest, pompoms, steg för steg, beskrivning på blommor i silkespapper, diy, how to make paperflowers, low budget party, Tårta i kartong, Våningstårta