Favours Historia

  Favours är små gåvor som ges som en gest av uppskattning / tacksamhet till gästerna under ett bröllop eller en fest.
 
 
 
Man tror att det första favoursen var vanliga bland europeiska aristokrater, känd som en bonbonjärer. Innehållet i dessa lådor var i allmänhet sockerbitar eller ömtåliga sötsaker, som symboliserar rikedom och kungligheter. Socker var en dyr råvara på denna tid och värdefull bland de rika. Man trodde att sockerinnehållet hade medicinska fördelar. När socker blev mer överkomligt, ersattes det med mandel.
 
 
I århundraden har mandlar delats ut till bröllopsgästerna, betydelsen är att önska brudgummen gott i sitt nytt liv. I det trettonde århundradet, blev mandel belagda med socker, känd som konfetti. Senare utvecklades det till bröllopets förmån på moderna bröllop.
 
Traditionellt presenteras fem Jordanien mandlar i en konfektyr låda eller insvept i elegant tyg för att representera fertilitet, livslängd, rikedom, hälsa och lycka. Bitterhet av mandel och sötman av det belagda godis exemplifierar bittra sötma ett äktenskap.
 
Idag kallas gåvor till gästerna  favours och delas i olika kulturer över hela världen. Bröllop favours har blivit en del av bröllopsfest planering, särskilt i USA och Kanada. Bröllop favours är olika och ofta komplettera tema eller säsongen av händelsen. Klassiska favours kan variera från de klassiska sockrade mandlar eller enskilda choklad till ljus och doftande tvålar. 
 
 
 
Babyshower / Dop, Fest, Examen / Studenten, Förlovning / Bröllop. Vilken gäst skulle inte älska att få en liten överraskning?!
 
 
Bästa med favour boxar är att det inte finns några regler hur de ska se ut. Till förra årets barnkalas var det ex. Piratskepp och Angrybirds. Till påsken hade vi chokladägg-korg, i en liten cellofanpåse.