Vad är Baby shower ?

 
 
  I vissa länder, är en Baby shower ett sätt att fira en ofödd eller nyfödd baby genom att komma med gåvor till föräldrarna på en fest. Shower som du säkert redan förstått är ”dusch” vilket kommer från att den blivande föräldern blir ”duschad av presenter”.
Den ursprungliga avsikten för denna fest var att dela med sig visdom och lärdomar att bli mamma. Så denna fest hölls vanligtvis för första barnet, men numera är det vanligt att ha mer än en, såsom en med vänner och en annan med arbetskompisarna. Första eller tredje barnet har ingen betydelse längre. Gästerna kommer med små gåvor. Vanligtvis relaterade till babyn såsom blöjor, nappflaskor, kläder, leksaker.
Diapercake/Blöjtårtan har troligen fått sin början från baby shower.
 
 
Värden / Värdinnan för festen arrangerar vanligtvis denna fest i Baby-tema, såsom spel / lekar, gissa smaken utav olika barnmat och mycket mer. När det gäller pyntning har man ballonger, dekaler och konfetti med babymotiv. Här vet man att det är fest och hela festen fokuseras runt föräldern.

I Norra Tyskland, firar papporna baby födseln med drick-fest. Oftast har man denna fest dagarna innan det beräknade födelsedatumet. Man dricker öl, den kallas Babypinkel (baby urin) fest.

I England, är namnet för festen Wetting the baby's head, den är mer lik en Amerikansk Baby shower med gåvor och underhållning.
 
 Närmste tiden kommer det komma ut tips på mat och dekor för babyshowers/ dop, missa i det!
 
 
#1 - - Yohanna af Skovde:

Vi ska ha babyshowers för ett par kollegor på jobbet, perfekt ju! Ska samla inspo här :)

Svar: Åh vad roligt! Är världens roligaste fest att ordna :)
Rebecha

#2 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Superbra inlägg! Upplever att babyshowers börjat bli väldigt vanligt i Sverige, alla jag känner som varit/är gravida den senaste tiden har i alla fall blivit överraskade med en babyshower :)

Svar: Ja, när jag startade mitt företag tyckte folk jag var galen som trodde denna trend skulle nå Sverige. 10 år senare är det lika vanligt som en möhippa.
Rebecha

#3 - - J:

Fina blommor!!

Svar: Tack :)
Rebecha