Skräm bort rådjuren

  Bor du nära en skog, har du säkert fått besök utav skogens djur. Oavsett hur fina och söta dessa djur är, kan de skapa större problem i trädgården.
 
 
Vi har besök utav både rådjur och harar, vilket inte är någon fröjd för mig som just planterat och ännu planterar för att skapa en önskad form på framtidens trädgård.
 
 
Fast vem säger att inte haren ska in till stan en sväng då och då... ;)
 
Min pappa skakar på huvudet när det gäller min ute-bebis dvs trädgården och dess växter hihiii....
Jag iaktar trädgården, gått runt och kollat läget mellan dessa varma och kalla väderomslag som varit och djurbesök.
 
Det första är gjort Kaffesump!
Katterna som trodde sig var välkomna verkar ha fattat galoppen. Inte heller gillar sniglar det.
 
Cayennepeppar cayennepeppar, rakt över växterna doften är inte attraktiv för djuren. Detta startade jag med efter det sista snöfallet som var.
 
Idag inhandlades det vitlök, krossa och strö på är ett sätt. Koka vitlöken och bevattna ett par ggr under sommaren. Vitlöken ”parfymerar” inte bara växterna, utan tas även upp i växten så att den smakar oaptitligt.
 
Låt barnen kissa ute eller häll ut urin över växterna från pottan. Det finns faktisk vattenkannor som är en potta. Så inte fy skam. Se bara till att maken låter bli, ifall granntanten har sitt fönster nära er ;)
Dessutom bonus:
Testfakta avslöja att flytande växtnäring ofta har dålig näringsbalans. Men det finns flera bra gratis alternativ som du kan framställa själv. Ett sådant är ditt eget kiss.
Publicerades 04 JULI 2012  
Vill du veta mer kan du söka på Guldvatten.
 
Lycka till!