Kikärtsmaränger

  Har inte vågat mig på att göra maränger tidigare, men när jag läste kikärtors vatten tog nyfikenheten över.
 
 
Jag gjorde efter Icas recept, men la till cappuccino smak, vilket blev väldigt lyckat resultat.
 
Man kan låta bli att smaksätta eller varför inte smaksätta i några olika smaker och färger. Hur som helst, här är grundreceptet.
 

Ingredienser

PORTIONER: ca 80 små
  • 1 1/2 dl spad från kikärter
  • 1/2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl strösocker
 

Gör så här

 
 
 
Sätt ugnen på 100°C.
 
Häll kikärtsspad, citronjuice och vaniljsocker i en bunke. Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng. 
 
Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt. 
 
Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ timme. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 2 timmar på eftervärme. Förvara marängerna torrt.