Kanelbullar

 
   Jag har en brödmaskin som jag tar fram lite då och då. Vet faktiskt inte varför den står i lådan så ofta när resultatet är så gott. Nåja, Testade det för första gången att göra Kanelbullar med den i helgen och kan säga att aldrig någonsin har jag lyckats med så fluffiga och goda bullar som med detta recept.

Steg.1.

Häll ingredienserna nedan i degskålen, använd degprogrammet ”dough” på bakmaskinen.

Deg:

  • 75 g Smör, rumsvarmt
  • 250 g Mjölk (jag använde Havremjölk)
  • 2 tsk Torrjäst för söta degar
  • 45 g Strösocker
  • 1 krm Salt
  • 1 tsk Kardemumma
  • 425 g Vetemjöl

Steg.2.

Gör Fyllningen:

  • 75 g smält smör
  • 45 g strösocker
  • 1 msk kanel

Rör ihop ingridienserna.

Steg.3.

Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Kavla ut och Fyll med fyllningen.

Steg.4.

Rulla ihop till en rulle. Skär rullen i jämns stora bitar och lägg dem med snitt kanten upp i pappersformarna. Tryck till lite lätt. 

Steg.5.

Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. 

Värm varmluftsugnen till 210°c.

Steg.6.

Pensla bullarna med 1 uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker efter smak och tycke.

Steg.7.

Grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.

Ta ut och låt svalna något innan de serveras.

Jag fick ut 24 st bullar på denna deg.

Ny sats till helgen står på barnens önskelista och Ja, de bakar jag gärna då kanelbullar doftar ju så gott.

Har du frågor eller bara tankar så skriv en liten text i rutan nedan. Du kommer väl ihåg att gilla inlägget ♡  Tack för denna gång. Vi ses snart igen!      

 

#1 - - FSHD Daniel:

Bra tips att köra degen i en brödmaskin. Det ska jag testa! :)