Julgåvor att ge

  Jullovet är här! Barnen ville ge något till lärarna,  Vad ger man?!  Här kommer några tips på vad alla faktiskt vill ha och har användning för.
 
 
 
 
 Min äldre son har en lärare som gillar hundar, mer exakt boxer så han ger henne en julkorg med hundtema.
Ettiketerna gjorde jag och printade ut, sedan var det bara att limmade på. Pratar sällan om summor, men denna gåva var faktiskt budget vänlig. Denna korg innehåller Marshmallows julgranar-smaklig jul står det på den ettiketen, Cappucino då färgerna passade bra och hon älskar kaffe,  Choklad i sin egna blåa förpackning. Pepparkaks mini cookies ligger i cellofan påse, Polkagrisar, Doppade choklad skedar, Glöggen som fått en egen ettiket med samma stil (text: Ta dig en kopp eller två, sedan du med pulkan orkar gå). Tyckte vi passade. Behöll orginal innehållsförteckningen på glöggen, då man aldrig vet om man behöver undvika alkoholen ;) Vanlig från mataffären men ändå. Sist utav allt är det kakor i burk som jag döpte till Kakor a'la snabbt. (Receptet kommer nedan). Sist utav allt så printade vi ut en söt bild på Jultomten och en boxer, som vi satt in i en julkula.
 
Sonen blev riktigt nöjd och gick imorse lycklig med sin korg till skolan. Med hade han även mindre julgott till andra lärare han gillar som svenska lärare, träslöjd...
 
 
Här har vi mini pepparkakorna, Julgrans marshmallows i cellofan och pepparmints choklad-marshmallows i glasburk. Kladdkaka på burk ger min yngre till sina lärare, då han har 5st så blev inte en varsin större korg. Men det här var något han ville ge, han älskar att baka. Så gjorde söta etiketter med instruktionerna och limmade på glasburkarna med decopage lim.
 
Här kommer receptet på nonstop kakorna:
2dl   Vetemjöl 
2tsk Bakpulver 
2tsk Vaniljsocker 
2dl   Ljus Muscovadosocker 
4dl   Havregryn 
2dl   Nonstop
 
Sätt allt lagervis på varandra i en glasburk. Skriv sedan instruktionerna på ett kort eller gör etiketten och fäst på. 
 
Här är några förslag på hur de kan se ut.
 
 
 
 
 
 
 
Jag hoppas att detta ger er inspiration att göra en egen korg till någon. Dessa går ju att göra året om, välj bara ert tema som passar just då.
Tänk på att när det är livsmedel, använd gärna engångs handskar och uppsatt hår, ingen vill äta något som andra pillat på med händerna eller hårstrån i ;)
 
Ska försöka hinna göra iordning och lägga ut små julklapps-boxarna som vi ger bort i år. Så håll utkik i bloggen!
 
Kom ihåg att gilla inlägget ♡ och låt mig höra hur det gick med era projekt och vad ni fyllde era korgar med.