Mario kart kalaset

  Fest nummer två, Super Mario Kart tema i grunden. Blev mer mix sedan.
 
 
 
 Väntade på att de sista skulle dyka upp, sedan startades Yoshi Äggjakt festen. Till skillnad mot de yngre barnens jakt, var dessa ägg på klurigare platser och man fick ha ögonen öppna. De låg både lågt och högre upp, under blad och till och med under fika bordet.
Var lite rädd att barnen skulle tycka det var lite små barnsligt, men åh nej! Tävlingsandan växte när någon ropade hittade ett och alla ville hitta flera än den andre och letade desstu mer. Det slutade med att 3st utav äggen aldrig hittades. De kommer väl fram förr eller senare :)
 
Paketöppning stod näst på tur och man såg verkligen åldersskillnaden här, kompisarna satt och pratade lugnt och stilla. Slängde skämt och hade allmänt roligt. 
 
 
Fina presenter även här och kortbytandet utav Pokėmons började direkt efter kalaset. Byggandet sattes igång på kvällen, när alla gått hem.
 
Sedan ville de ha fika, även söndagen var enormt varm och inte ett moln på himlen så "tårtorna" stod inne i kylen ända in i det sista. Medan jag gick in, valde alla varsin mugg, precis som på lillebrors 3d world fest var alla unika. Skillnaden var att alla muggar till denna fest gjordes i grå-vitt, istället för i färgstarkt. De är porslinsmålade och tål vanlig diskmaskin, så jag hoppas att alla som tog med sig sin mugg hem vågar använda dem.
 
 
Åter till tårtorna.
 
Först bar jag ut Yoshi tårtan. Kompisarna väl okej en tårta 
 
 
Yoshi var ingen tårta med tårtbottnar och fyllningar utan testade 1h innan kalaset att skära formen från en vattenmelon, då stassadet utav honungsmelon-stjärnorna tog tid och ville även göra något roligt med melonen istället för endast vanliga skivor eller kuber.
 
Gick sedan in för att hämta den riktiga tårtan och när jag kom ut med den var det wow vad cool! 
 
Kart tårtan var med choklad-, vanilj- och jordgubb/hallonfluff. Vart verkligen så god, men lyckas nog inte göra samma härliga balans i smakerna igen. Alla detaljerna målade jag på med ätbar färg såklart. Bullet bill var gjord i rice krisp.
 
 
Tårtspadarna tog jag ut först tillsammans med den riktiga tårtan, för att de inte skulle börja med Yoshi tårtan.
 
Gissa vad överraskade alla blev när dom upptäckte att Yoshi var helt i vattenmelon under den gröna choklad fluffen. Var dessutom super gott! Melontårtor kommer ses på bjudningar i olika utföranden framöver hemma hos oss.
 
 Men utöver tårtorna fanns lite annat att välja på, som sonen önska sig såklart.
 
 
Så allt från Daisy bågar (ostbågar), Reservdäck (lakriksrullar), Lakitu moln (popcorn) chips, till Piranha (jordgubbar och vindruvor på grillpinnar). Stjärnor (honungsmelon), racerbilar (äpplen och vindruvor) till cherrys (körsbär), hala bananer och sedan lite annat gott. Caketoppers sattes i mumsmumsen. Mario kakorna hittar du recepten här.
 
Vi märkte på bägge festerna att frukten blev väldigt poppis, hos alla. Väldigt roligt att se att de åt frukt, hade inte trott att de skulle gå åt så bra som det gjorde.
 
När alla var nöjda så lockade skuggan ännu ett tag, så från tältet flyttade de sig till lekstugans hörn för att sätta M-märket på Mario.
 
 
Kunde knappt hålla oss för skratt, när vi tittade på hur det gick till. Dagen innan så hade de yngre satt upp sina märken så fint. Här kommer 10 åringar och tar detta mer som en riktig tävling, dom mäter, känner, försöker kisa under ögonbindeln. *skratt* Men dom hade roligt och dom skrattade medan dom höll på. 
 
Bob-omb körde de, fast på eget sätt. Här fanns ingen tur ordning utan dom körde mer bränna ut. *skratt* Dessa ungar är så underbara, så roligt med deras bus och skratt ♡
 
 
 
Nu var det dags för Kubb-Bowser!
Dom är ju så stora, så alla hade tidigare spelat kubb.
Taktik och strategi i deras spelande, var det allt. Endel dansade och sjöng med musiken samtidigt som de andra försökte kasta.
 
Sa jag redan att dom är helt charmiga barn! Jooo,  men det här är verkligen glädje spridande personer.
 
 
Självklart har jag ju anpassat spelet till dagen i ära! Bowser fick vara kungen och alla de andra fick vara spöket Boo.
 
Ville inte att de skulle vara lika, så alla har lite olika utseenden.
 
Åh, vilken segerdans det blev utav dom som vann. Men tydligen ska dom andra visa dem nästa gång vem som vinner. Så i sommar kommer de vara kubb matcher i trädgården, vilket är välkommet vilken dag som helst :)
 
Därefter hade dom vattenpause i den 29° hettan och musiken i bakgrunden fortsatte. Endel löste Mario figurer kors och tvärs en stund.
 
Några andra försökte tydligen se, hur många som kan klämma in sig på övre våningssängen i lekstugan. Åh vilket gapskratt det hördes när dom försökte ta sig upp och sedan ner. Ja, madrassen är ju 80*200 men öppningen i fotändan är inte så jättestor, taklutning på det :)  
 
Hur som helst kom de ner skrattandes och då var det dags för Bullet bill-Piniatan.
 
 
Dags att slå sönder Bullet Bill. Här kom de ordentliga slag mot pinjatan, som höll ganska bra då de flesta slog den i mitten.
En utav killarna slog så att pinnen gick av, Vilken skratt hysteri det blev! Till slut så gick pinjatan sönder (i mitten) och alla fick sina påsar.
Dessa innehöll ett Bokmärke i temat, Nyckelring, Klistermärken och självklart Godis.
 
 
 
 Här kommer ännu dekor glimtar och självklart fanns även alla dekor från Mario 3d kalaset kvar ute. 
 
Här är några utav det som sonen pärlat till sitt kalas, visst är dom fina! 
 
McD. hade i våras några veckor Mario figurer, passade då på att få några. De fanns ute på borden och var i perfekt storlek bland fikat.
 
Naturligtvis fanns det tvål på toaletten i Kart tema! Vem vill inte tvätta sina händet med Mario tvål ;)
 
 
 
 Ballonger och åter igen mer ballonger.
Jag lyckades komma ihåg en gruppbild, precis innan de skulle gå! Wow jag lär mig.
Missade som sagt saker som aldrig lades fram, aldrig hann göras klart. Men det glömmer vi ;)
 
 
Ballong-pelarna, var på bägge kalasen i party tältet, yngre sonen hade dock siffran 6 på sina, istället för de röda och svarta ballongerna. Men det har dom varit med och valt hur det ska vara.
 
 
Ananas är väl en smak som säger sommar!
Här användes den enbart som en dekor detalj på bordet. Men den blev ganska söt, även om den stressades fram i sista minuten.
 
 
Bingospel, Yatzy i temat användes inte. Fanns varken tid och var inte väder för det. Men glad att jag hade en backup plan klar. 
 
Mario festerna är avklarade och jag har en hel hög med dekor här hemma på altanen. Var verkligen så roligt att göra dessa kalas.
Barnen har varit så involverade och planerat, pysslat och haft sig. Dom är nöjda och glada och wow dom pratar redan om nya teman för nästa år, själv har jag inte återhämtat mig ännu från dessa *skratt*
Jag kommer lägga ut pyssel från festen framöver, endel är redan utlagda. Allt hittar du enkelt under kategorin Super mario party. Ni är väldigt välkomna att ställa frågor. Kom ihåg att ge ett ♡ om du gillade inlägget. Kram