Baby fest olympic

  Dop och babyshower är vad man vill att de ska vara och beror självklart på vilka som deltar.
 
Inget säger att ex. efter dopet är det kaffe, present öppning och därefter kram kalas. Självklart kan man göra detta tillfälle till ett riktigt kalas tillfälle. Här samlar man släkt och vänner från landets olika håll och kanter, inte tala om de som kanske flyger in till barnets stora dag. Nä, precis som vilket kalas som nu firas, ska det göras med full satsning ( men jag älskar att planera fester ).
 
Gör upp en budget, Ha en värd/värdinna och ett programblad. Många saker går att göra själv, men gräv inte ner dig i arbete för en femkronas skull. Skippa det helt eller dra in i en annan utgift. Kom ihåg att våga be om hjälp och släppa på ev kontrollbehovet ;)
 
Att ha lekar på vilken fest som helst, höjer stämningen med skratt och lättar på en kanske mer formell känsla. Här kommer nu exempel på Lekar/ Spel, vad som i stort sett är gratis.
 
Förkortningar till passande fest
Baby shower: BS
Dop: D
 
 
Napp Halsbandet.
När man kommer får man ett band med en napp som man ska ha runt halsen under hela babyshowern/dopet. Man får inte säga ordet bebis/baby. Den som säger ordet blir av med sitt napphalsband till den gäst som hör det. Vinnaren av leken är den som har flest halsband när fest är slut.
BS/D
 
Vad har du i Väskan?
Alla gissar vad den blivande mamman har i sin handväska, varje föremål har ett värde. Den med mest antal rätt vinner. Dessa finns att köpa på nätet.
BS
 
Hur stor är gravidmagen?
Gästerna ska klippa varsitt sidenband i den längd som dom tror att magens omkrets är. Mät på blivande mammans mage för att hitta vinnaren.
BS
 
Hur många är det ?
Du behöver en tom nappflaska som du fyller med ex. smågodis. Vem kommer närmast det rätta antalet?
BS/D
 
Gissa smaken!
Du behöver x antal barnmatsburkar med förtäckta etiketter. Knåpa ihop ett svarsformulär som varje gäst får. Alla gästerna ska smaka och skriva svaren på pappret. Vem har bäst smaklökar? Ifall man spelar denna lek på ett dop, väljer man nog att spela i lag.
BS/D
 
Sätta på en blöja.
Vem sätter på blöja på en dockan snabbast? Ja, med till råga på allt Förbundna ögon? Använd tidtagarur för att se vem som är vinnaren, spelar man i lag väljer man ut en ur laget som representerar sitt lag.
BS/D
 
Baby Bingo.
Det finns att printa ut färdiga på nätet om man googlar, ifall man inte vill göra eget dvs.
BS/D
 
Is baby
Vems bebis smälter fram först ur iskuben. Finns att beställa på nätet med en bebis i plast till varje iskub.
BS
 
Sätt nappen på babyn
Detta är en uppdatering på svansen på åsnan. Går att leka som lagspel.
BS/D
 
Kasta i hinken.
Kasta 5 blöjor i hinkar, varje hink har olika värden och såklart den som får flest poäng vinner. Går att spela som lagspel.
BS/D
 
Vem hör till vem?
Vem är mamma till killingen och kubben? Har du koll på vad respektives djurs barn kallas?! Går att spela so lagspel.
BS/D
 
Musik baby!
Samla ihop låtar med ordet baby och låt gästerna gästerna gissa låten/artisten och xtra poäng till personen/laget som kan fortsätta en bit på låten.
BS/D
 
Själv körde vi tävlingar på våra barns dopfest. Här hade vi en helkväll med spex och lek, varvat med mat och fika. Varje bord var ett lag. Kan säga att det var roligt och tävlingsnivån var hög mellan varven ;)
 
 
Var någons anledning att le idag♡
#HappiChallenge